Menu Sluiten

Overzicht Veilige Draadloze Automatisering

Technolec uit Temse is een value added distributeur van producten en componenten. Technolec heeft twee business Units: Industriële Data Communicatie en Power Products.

30398023039802

More info

tags: Bedrijven Industrial Unmanaged Ethernet Switchen – Connectoren – Embeded Computers – Gateways – Handelaars Industrial Unmanaged Ethernet Switchen – 

Wenst u meer info over overzicht veilige draadloze automatisering kijk dan vlug op https://www.technolec.be/ | Overzicht Veilige Draadloze Automatisering

Technologies | Automatisering | Automatisatie | 

Automatisering Overzicht Veilige Draadloze Automatisering

De moderne fabrieken zijn steeds vaker draadloos. Er zijn veel draadloze opties beschikbaar als het gaat om automatisering. De meeste fabrieken gebruiken echter Wifi-technologie. Een veilig draadloos netwerk biedt een betrouwbare infrastructuur voor het delen van informatie in industriële omgevingen. Met de toenemende automatisering is het belangrijk dat draadloze netwerken veilig zijn, om storingen te voorkomen. Daarom is het belangrijk om de veiligheid en betrouwbaarheid van draadloze technologie te controleren.

Industrial 802.11ac Wi-Fi

Industriële 802.11ac Wifi is een draadloze netwerkstandaard die een hoge bandbreedte biedt en een betrouwbare verbinding waarborgt. Het biedt een bandbreedte tot 867 Mbps, wat betekent dat het in staat is om veel informatie snel over te dragen. Het heeft ook een langere reikwijdte dan andere draadloze standaarden, zoals 802.11n. Dit betekent dat de apparaten over een groter gebied verbinding kunnen maken, wat gunstig is voor industriële doeleinden. Er zijn speciale industriële versies van 802.11ac Wifi-routers verkrijgbaar op de markt die speciaal ontworpen zijn voor industriële toepassingen, waaronder Technolec Industrial 802.11ac Wi-Fi.

Voordelen Van Een Veilige Draadloze Automatisering

Met draadloze automatisering kunnen bedrijven apparaten, sensoren en machines via een draadloos netwerk met elkaar verbinden. Wat betekent dat het bedrijf geen fysieke verbindingen meer hoeft aan te leggen. Hierdoor kunnen de kosten worden teruggebracht terwijl de productiviteit toeneemt. Ook kan draadloze automatisering op afstand worden aangestuurd, wat de installatie vereenvoudigt. Door het gebruik van een veilig draadloos netwerk kunnen bedrijven zich verzekeren van een betrouwbare verbinding, zodat geen storingen optreden.

Weerstand Tegen Interferentie

De meeste draadloze netwerken hebben last van interferentie door externe signalen. Interferentie kan leiden tot daling van de prestaties van het netwerk. Met Wifi-technologie kunnen bedrijven profiteren van technologieën zoals beamforming, waarmee signaalstoringen worden vermeden door beamforming-technologie. Beamforming focust het signaal op specifieke apparaten, waardoor het signaal sterker wordt en interferentie wordt vermeden.

Hoge Veiligheidsregels

Wifi-technologie biedt een beveiligde verbinding zonder dat daar extra kosten mee gemoeid zijn. Er zijn verschillende beveiligingsomstandigheden voor draadloze netwerken, waaronder WPA2-Enterprise- en WPA3-encryptie. Deze encryptie biedt een hoge mate van beveiliging, zodat alleen autorisatie personeel toegang heeft tot het netwerk.

Beveiliging Van Apparaten

Apparaten zoals PLC´s en sensoren die zijn aangesloten op het draadloze netwerk, moeten ook worden beveiligd. Veiligere apparaten kunnen worden bereikt door het gebruik van beveiligingssystemen zoals firewalls, antivirussoftware, intrusion detection systemen (IDS) en virtuele private networks (VPN´s).

Voordelen en Zekerheid

Draadloze technologie biedt veel voordelen voor bedrijven. Ten eerste biedt het bedrijven een betrouwbare en veilige infrastructuur voor het delen van informatie. Daarnaast is het flexibel en kan het gemakkelijk worden aangepast aan de veranderende behoeften van het bedrijf. Bovendien is draadloos automatiseren goedkoper dan kabels en draadloos automatiseren kan op afstand worden aangestuurd. Door middel van een veilig draadloos netwerk kunnen bedrijven hun informatie beveiligen, waardoor ze zeker weten dat er geen storingen optreden.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Overzicht veilige draadloze automatisering

!–StopPubText–>.